TVfilm sorozat

TOP10: ők Hollywood legjobban kereső sztárjai

2023.10.02. I 17:10
Emberi - vagy legalábbis magyar - ésszel felfoghatatlan pénzekért bújnak imádott sztárjaink egy-egy filmkarakter bőrébe. A legjobban fizetett mozihős egy kétórás filmért 100 millió dollárt, vagyis 36 milliárd forintot kapott, ami átszámítva elképesztő összeg: percenként 300 millió forintot tehetett zsebre. De lássuk a listát: íme, Hollywood 10 legjobban fizetett színésze!



10. Joaquin Phoenix – 20 millió dollár (7,2 milliárd forint)
Joaquin Phoenixnek az igazi áttörést a Joker megformálása jelentette - legalábbis a kereseti listán. A színész a Joker második részéért tehetett ennyit zsebre, ami jövőre kerül a mozikba.


9. Tom Hardy – 20 millió dollár (7,2 milliárd forint)
A Venom már a harmadik részénél jár, jövő nyáron kerülhet a mozikba. Azért a főszerepért ütötte ennyi a markát.

8. Vin Diesel – 20 millió dollár (7,2 milliárd forint)
Halálos iramban száguld fölfelé a kereseti listán a kopasz akcióhős. Az autós széria tizedik részéért kapott ennyit. Hiába, manapság elég drága a diesel...

7. Chris Hemsworth – 20 millió dollár (7,2 milliárd forint)
Fura módon nem Thor, a mennydörgés isteneként kapta a legnagyobb gázsit, hanem a Netflixre készülő Tyler Rake: A kimenekítés 2. címszerepéért.

6. Will Ferrell – 20 millió dollár (7,2 milliárd forint)
Végre nem egy izomagy, hanem egy vicces figura. A pénzből azonban nem csinál tréfát: A karácsony szelleme című musicalkomédiában alakított nagyot és drágát.

5. Dwayne „The Rock” Johnson – 22,5 millió dollár (8,1milliárd forint)
A Szikla egy hatalmas bukást hozó film, a Black címszerepéért kapta ezt a tetemes összeget.

4. Brad Pitt – 30 millió dollár (10,8 milliárd forint)
Már javában zajlik a forgatása annak a filmnek, amiben Hollywood egykori szépfiúja egy veterán Forma-1-es pilótát testesít majd meg. Ezért a szerepért kapja a csúcsgázsit.

3. Leonardo DiCaprio – 30 millió dollár (10,8 milliárd forint)
A Megfojtott virágok című filmet Martin Scorsese rendezte és írta, DiCaprio mellett pedig Robert De Niro játszik főszerepet. Tuti siker ez a trió, de ehhez komoly gázsi is dukál.

2. Will Smith – 35 millió dollár (12,6 milliárd forint)
A tavaly megjelent Emancipáció című filmért kapta a zsáknyi pénzt - meg is érdemelte az Oscar-díjas színész.

1. Tom Cruise – 100 millió dollár (36 milliárd forint)
Top Gun második rész - már akkor tuti kasszasiker volt, mielőtt elkezdték volna forgatni. A Top Gun: Maverick a 2022-es év egyik legjövedelmezőbb filmje lett, úgyhogy bőven volt miből kifizetni a csúcsgázsiját.