Zene

Rocklegendák Budapesten! A Scorpions júniusban ismét a magyar fővárosban játszik

2024.01.10. I 10:10
Minden idők egyik legsikeresebb hard rock zenekara június 29-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. 
Nyáron ismét fellép Magyarországon a Scorpions. A német zenekar Love at First Sting című albuma megjelenésének 40. évfordulója alkalmából új show-val lép fel június 29-én, a Papp László Budapest Sportarénában adandó koncerten. A Scorpions legutóbb 2022 májusában lépett fel Magyarországon, akkor az első lemeze, a Lonesome Crow megjelenésének 50. évfordulóját ünneplő világkörüli turné keretében.

Az 1965-ben Rudolf Schenker gitáros által alapított Scorpions az elmúlt csaknem hat évtized alatt Németország és a kontinentális Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált. Több mint 120 millió albumot adtak el, több mint ötezer koncertjük volt, a világ szinte minden részét bejárták, felléptek többek között Rio de Janeiróban, Tokióban, Moszkvában, Washingtonban, Dubajban, Párizsban és Berlinben is. 

A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt; a két együttes 2014 júniusában, a rendszerváltoztatás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén. A zenekar jelenlegi felállásában Rudolf Schenker és Klaus Meine mellett Matthias Jabs gitározik, Pawel Maciwoda basszusgitáron játszik, Mikkey Dee dobol.